Presentació

Aquest portal neix amb la voluntat d'oferir consultoria en l'implantació d'aspectes de Responsabilitat Social per a les PIMES, partint del model ISO-GRI en conjunció, del diagnòstic de l'empresa i les seves activitats per fer-les més sostenibles i dotar-les de visió estratègica. El propòsit és apropar als gestors de les PIMES el concepte de Responsabilitat Social Corporativa, la seva realitat actual, les eines que ens ofereix i l'oportunitat que ens dóna el propi concepte, només pel fet de pensar en ell mateix.

L'atenció a l'equip humà, la construcció de millors relacions amb el mercat i grups d'interés, la identificació d'àrees on es poden reduir els impactes ambientals i la possibilitat de cercar aliances amb una Entitat No Lucrativa de l'entorn on opera la PIME, poden donar lloc a un major reconeixement social de l'organització. La Responsabilitat Social, ha de convèncer a l'empresari / a que a mitj termini porta implícita, un estalvi de diners i una satisfacció de tenir un compromís social responsable. Aquesta ha de ser la meta i aquesta ha de ser reeixida per al negoci i per l'assimilació d'un nou paradigma econòmic i social.

Eslògan

la influència i els retorns es troben en els entorns propers

Missió: generar consciència social a les PIMES, envers les persones, la comunitat i el medi ambient, per a fer-les més sostenibles i influents en els entorns on operen.

Visió general: d'acord als principis del Pacte Mundial, introduir aspectes i principis de responsabilitat social que siguin fàcils d'entendre, d'aplicar, que ens portin una reducció de costos, una millora del clima laboral i un major impacte social en l'entorn, tot generant un valor diferencial a l'empresa.

Detalls: voluntarietat, diàleg amb els grups d'interès i enfocament estratègic.

Sobre mi

A finals de l'any 2013 em van acomiadar de l'Entitat on havia estat treballant durant 15 anys, un cas més de tants que popularment s'accepta i es coneix com a conseqüència de la crisi. Es podria i es parlarà molt quan s'escrigui la història, la crisi, la resumiria en una pérdua de valors essencials per part de les persones i que per superar-la no eren vàlids els automatismes que veniem aplicant fins llavors sinó amb consciència de visió present i estratègia en la construcció d'un futur millor i nostre que hem de sentir i desitjar per tots i totes.

Per tornar a començar, decideixo tornar a estudiar. Per estar més aprop de la família i perquè suposa una major responsabilitat, decideixo fer-ho a distància. Començo a aprendre dels demés i de mi mateix, mentre vaig aplicant a alguns processos de selecció i llegint articles que les persones escriuen a les xarxes socials i en pàgines personals. Amb tot vaig aprenent. A l'ecuador del postgrau, entro en matèria de RSC, concepte que en sentit ampli desconeixia. Pot ser perquè ben entès ens pot portar a un món millor o pot ser perquè és l'eina més actual a nivell organitzacional, m'atreviexo a fer el treball final de gestió sobre la Responsabilitat Social i la seva promoció a les PIMES. I perquè no es quedés solament en un treball amb una nota, decideixo posar-lo en pràctica, sorgeix una presentació que mostro en el meu entorn i aquesta pàgina per donar-me a conèixer i copsar la possibilitat que algú més, em contracti.

I per finalitzar, em defineixo tal i com qualsevol pot endevinar del que es pot desprendre del meu perfil virtual, per tant, segur que encerta!!

Moltes gràcies i un plaer si ens arribem a conèixer.