Categories
Aprenent Responsabilitat

Transparència: títols i el que em queda….

L’any 1994, al mes de juny, sense haver d’anar a setembre vaig acabar la Universitat, sent els darrers llicenciats en el Pla Vell: Ciències Econòmiques i Empresarials, especialitat Sociologia, la branca més humanista. Set anys d’estudi compartit amb treballs d’administratiu i monitor de natació adaptada. Em queda entendre conceptes de macro i microeconomia quan es parla als mitjans i em retorna intentar fer entendre que tant important és la sostenibilitat econòmica – números, comptabilitat, finances,….-,  com la sostenibilitat social i medi ambiental – solidaritat, col·laboració, circularitat, ……-.

Pot ser el moment de crisi post olímpica, pot ser perquè les grans consultores del moment fitxaven júniors de les branques general, empresarial i actuarial o pot ser perquè no era prou bo pel mercat laboral, em vaig anar a Londres a aprendre anglès i treballar de “cleaner”. Al tornar treball de buscar feina i alhora cursant estudis de màster presencial -Gestió de Recursos Humans, 600h a EADA-, doncs afegida la condició d’aturat,  tenia la prestació social substitutòria pendent.  D’aquell màster conservo el pergamí del títol i l’orla, recordo algun professor molt bo – Jordi Adell Herrera– i si algú em preguntés sobre coneixements adquirits diria ah, sí, això ho vaig estudiar!.. Ara crec que pel volum d’hores ja no seria considerat com a Màster, igualment com fa molt de temps no figura en alguns historials professionals i acadèmics meus. Considero i consideren que la trajectòria importa  projectada al que puguis aportar més que el valor d’un pergamí.  En tot cas, en aquells temps també recordo que al enviar C.V.’s per carta, et demanaven adjuntar títols i en tot cas acreditar-los si accedies a entrevistes. En aquells temps dubto que hi hagués persones que inflessin o falsifiquessin títols. La prestació la vaig convalidar per un període voluntari a Intermón -Departament de RR.HH. àrea de formació- i un parell de mesos a la Federació Catalana de Voluntariat Social. L’any 1997 començava a mitja jornada com a captador de fons en l’esport paralímpic. He estat oficialment a l’atur del 1991 al 1993 i del  2013 al 2015, esgotant en ambdós casos la prestació econòmica de l’atur.

Durant l’etapa a Oxfam-Intermon i de professional per compte aliena vaig fer cursos d’hores d’informàtica, anglès, EFQM, gestió del temps, …. acreditats amb certificats d’aprofitament.  Al 2014 com ja explico a la pestanya sobre mi, vaig aconseguir el títol de postgrau de Gestió d’ENL, com a suma de dos especialitzacions, una de 250h i 10 crèdits i l’altra de 350h i 14 crèdits, amb treball final inclòs. Aquí queda bé afegir qualificació notable i excel·lent perquè estic orgullós i perquè ni al col·legi ni a la Universitat mai vaig passar de qualificació suficient o bé -excepte en esport-. Cada any per voluntat o obligació he hagut de fer algun curs per actualitzar-me i poder accedir a serveis que he anat incorporant. Sovint torno a llegir apunts del curs sobre la Norma SGE 21 i de tutor e-learning.  Actualment estic cursant “on line” a la Falmouth University un curs per aprendre coneixements sobre gestió d’esdeveniments sostenibles -festivals principalment-. Això és el que em quedarà per dos raons:

  • Tinc pendent l’examen de repesca al proper mes d’octubre, doncs vaig suspendre al primer intent. Suspendre amb repesca té l’avantatge de retenir una mica més els coneixements en el meu cas.
  • Considero que els títols aconseguits o no, tenen representativitat quan exerceixes amb la pràctica

És trist, molt trist que per figurar s’inflin historials acadèmics. És com còrrer una cursa i fer trampes per figurar amb un temps que no està avalat per un entrenament previ. Aquest és el que té valor perquè COSTA.

Gràcies!!

Compartir