Categories
Responsabilitat

Indiferència

Podríem destinar més “x” temps o “x%” dels nostres ingressos a ser més bons o més bones?

Definim bondat com la inclinació a fer el bé, la qualitat de ser generós. L’aspecte de la responsabilitat social lligat a la bondat és l’acció social respecte a l’entorn.

Persones i organitzacions ja són jutjades per índexs de bondat cap a altres persones i per indicadors de cura del planeta. Som classificats per utilitats, experiències, reconeixements…, formalismes que progressivament són substituïts per la nostra pràctica envers a altres persones i als béns comuns: donacions benèfiques del nostre temps i/o diners, consums, ús de mitjans de transport, generació de residus i quantitat de veritables aliances o amistats…. Per aquests aspectes serem elegits, contribuint a vèncer la indiferència i el conformisme.

Hi havia una vegada un Senyor, Doctor en Ciències Químiques que discretament va ser el més gran mecenes de la ciència i segueix salvant vides, ajudant a persones  perquè a llarg termini vagin deixant les seves aportacions, contribuint a la vida. Tothom va respectar la seva discreció, jo també assumeixo el fet de no ser conegut i arribar a qui comparteix una sensibilitat per fer una societat i un entorn més afable.

Gràcies Pere Mir i Puig pel teu llegat!!

Compartir