Categories
Aprenent Valors: tot acompanya!

Banca Ètica

Assistència a la Jornada Internacional de Banca amb Valors organitzat pel Comissionat d’Economia Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona –Banca amb Valors-.

Conclusions:

  • No és un model alternatiu ni tampoc exclusiu de cooperatives, entitats no lucratives, …. el tria qui vol, jo ho vaig fer al 2014 perquè veia desaparèixer les caixes i la seva obra social. També perquè anava perdent la confiança amb els empleats i les empleades, ja no et preguntaven com estàs, sinó si feies un traspàs a un fons, necessitaves un crèdit al consum o una assegurança.
  • Es una banca transparent que explica als dipositants que es fa amb els seus diners amb lletres grans.
  • Sembla que no s’arrela en la operativa de les PIMES per desconeixement o perquè no compleixen amb el requisit d’abordar propòsits socials i/o mediambientals. Pot ser hauríem de començar a incloure’ls abordant noves oportunitats de negoci, reconvertint productes o serveis, millorant processos en la gestió de persones i la cadena de valor o enfortint aliances comunitàries. Ja no val amagar-se o justificar-se en formes de fer lineals que assumim per tradició.
  • Es pot trobar valor en la banca i és la ètica la que construeix un nou relat al voltant de l’ús dels diners.

Moltes gràcies!!

Compartir