Categories
Sostenibilitat

Economia blava

El passat estiu vaig treballar valorant subvencions d’economia social i solidària. Es materialitzava en entitats i projectes allò que vaig aprenent mitjançant subscripcions i assistència a congressos sobre noves economies, cooperativisme i consum. La feina a més de la remuneració em va servir per seguir introduint en les rutines del dia a dia novetats que ajuden a millorar els hàbits propis i per extensió els nostres entorns, destacant utilitzar més la bicicleta i el vehicle compartit pels desplaçaments i començar a superar el reciclatge tendint al residu zero.

Bea Johnson Zero Waste

L’economia blava anima a cuidar el planeta amb els recursos actuals, reaprofitant el que disposem i repensant el que consumim. Si molts cops ens mirem en les nostres mares i àvies, per què no seguim aquelles pràctiques que portaven a estalviar recursos i diners?

Al mes d’octubre es presentava a Terrassa la Cooperativa Som Mobilitat i em va permetre conèixer més a fons el projecte al que m’havia incorporat un mesos abans fent-me soci. Amb ganes i necessitat de poder disposar de vehicles elèctrics compartits a la ciutat de Terrassa. Pel que fa a residus zero ja disposem de botigues a granel tant per productes d’higiene i neteja com alimentació. Hem tornat al sabó de pastilla, a reomplir envasos amb detergents, comprar pasta, galetes, llegums a granel i atrevir-nos a demanar que l’embotit, carn i peix  ens el posin en recipients que portem des de casa. I les persones que atenen els espais ens diuen val!!, a vegades amb la condició de posar-los dins en una bossa de plàstic per poder grapar o enganxar el codi de barres amb el preu. Ben segur que aviat agafarem més confiança amb l’establiment perquè ens escriguin el preu al mateix envàs.  Pot ser també es superarà l’anunci envàs on vas i ja diran que torna….. Si la galleda amb els materials que van al recipient groc el buidàvem cada setmana, ara l’allarguem uns dies més.

El llibre Residu Zero A Casa de Bea Johnson traduït per Esther Peñarrubia dóna més idees de com arribar a estalviar.

Gràcies!!

P.D. En aquesta línia l’Ajuntament de Terrassa anima a comprar amb taifa: Entaifa’t

 

Compartir