Categories
Aprenent

Conciliar i/o repartir

Fa un temps vaig connectar amb Fabian Mohedano Morales, havent llegit  La vida que t’espera, la breu descripció del portal Reforma Horària. Llavors i en la meva línia de projectar experiència personal i professional el vaig escriure per explicar el temps que vaig viure a Londres treballant i estudiant.

Em vaig acostumar a matinar per agafar un tren abans de les 7 -temps més tard feia el mateix quan vivia a Girona i treballava a Barcelona-.  A les 16:15 acabava la meva jornada al University Central Hospital, anava a la biblioteca i després a una acadèmia d’anglès. Sortint cap a les 6.30 p.m., anava a comprar, quedava per veure esport prenent una “paint” o em reunia amb companys i companyes de classe.  A les 8 p.m. a casa, sopar, preparar esmorzar i dinar del dia següent, xerrar com havia anat el dia amb la “landlady”, llegir una mica  i a les 10.30 p.m. dormint. Inclosos els caps de setmana aprofitava el dia per viure i la nit per dormir. També vaig aprendre que es podia viure sense TV.

Conciliava? conciliar, conformar o compatibilitzar dos o més elements que semblen contraris. Crec que més aviat repartia el dia amb unes hores de treball, altres d’aprenentatge i altres socials i d’oci, mantenint un equilibri financer  tot prioritzant la raó per la que vaig anar allí, aprendre anglès.  El factor econòmic va ser important per subsistir -no per fer-me ric-, i conciliar-lo amb les activitats que envoltaven la meva raó de ser-hi. Així, el darrer mes abans de finalitzar la meva estada a Londres, vaig poder reduir la jornada i viure amb l’excedent monetari que havia aconseguit, potenciant l’aprenentatge acadèmic i també la relació social que el posava en pràctica.

Poca referència explícita fan els ODS a la conciliació, a la gestió del temps  i el seu repartiment. Podem trobar de forma diluïda al ODS 3 -Salut i Benestar-, referències a models organitzatius que incideixen en la salut i benestar mitjançant pràctiques de flexibilitat, conciliació, “commuting”…. No esmento l’ODS 5 perquè aquest fa referència a la igualtat i repartir el temps de treball formal i el que s’ha de fer a les llars és cosa de dones i d’homes.

Gràcies!

P.D.

El meu agraïment a Diana i Mathew que em van acollir el primer mes al seu apartament, ja compartit, em van ajudar a trobar feina i em van introduir en un món divers, respectuós i amable.

Compartir