Categories
Valors: tot acompanya!

Ultra Clean Marathon

Ahir dissabte vaig participar en el darrer tram de 5 km -Fòrum a Moll de Marina-, recollint deixalles en la 2ª edició de la Ultra Clean Marathon 7*7 per la natura.

Acompanyat dels nens i la Núria, vam recollir ampolles de plàstic, llaunes, briks, soles i plantilles de sabates, embolcalls i sobre tot burilles de cigarretes, moltes, sense que aplegués totes les que he anat llençant a terra al llarg de la meva vida de fumador, fins que em vaig conscienciar que es podien apagar i dipositar-les a la paperera. Ens vam adonar que els serveis de neteja de Barcelona funcionen bé, treballant per la neteja de les platges i els seus voltants. En total vam recollir un quilo que sumava a les 3 tones anunciades per les organitzadores de l’esdeveniment que constava de 7 dies i 7 etapes circulars, recollint residus al voltant de Catalunya.

El principal èxit de la marató no està en el nombre de participants, ni el nombre de tones recollides, ni en els kilòmetres recorreguts sinó en la conscienciació de les persones perquè consolidin hàbits de llençar els residus on toca, també en espais públics que compartim tots i totes i que ens agrada veure’ls nets.

Al final del tram vam gaudir d’exposicions i tallers proveïdes per entitats que procuren la preservació del nostre planeta, fent realitat projectes que escolten i entenen els darrers informes sobre canvi climàtic i biodiversitat i que ens consciencien sobre canvis d’hàbits que hem d’assumir pel nostre futur.

Compartir