Categories
Valors: tot acompanya!

Records a les persones… i a mi

Una salutació a la gent que segueix fent coses, malgrat ningú el miri, el pagui o l’entengui. Un agraïment a la gent que fa alguna cosa més enllà de sí mateixes, en benefici d’altres persones i dels seus entorns.

Dissabte 5 de maig vam estar presents com a grup Som Mobilitat Terrassa a la Fira del Reciclatge de Matadepera, convidats pel Javi Domínguez, tècnic de l’Ateneu Cooperatiu del Vallés, entre d’altres entitats amb les que col·labora. Un plaer estar amb ell juntament amb companys i companyes de grup, parlant i venent sostenibilitat en el treball, l’energia, l’aigua, residus i en la mobilitat., mitjançant cooperatives, associacions i entitats públiques que configuren els seus productes i serveis al voltant de les persones. Un disgust saludar a polítics en post i precampanya, que s’aturen, miren, fan alguna pregunta per obligació i se’n van controlats pel temps, sense entendre, deixant una imatge que em recorda als autòmats del Museu del Tibidabo.

Juntament amb nosaltres s’hi mostraven tallers i exposicions relacionades amb el reciclatge, així, en un moment d’escapada de la meva parada-, vaig poder veure: el joc del reciclatge per ensenyar a nens i nenes a reciclar residus, el taller d’estampació de roba i l’exposició “un planeta plastificat”. A totes les parades vaig trobar contactes i models pel projecte del Casal d’Estiu 2019 del Club Natació Barcelona, on sumem el valor de la sostenibilitat al conjunt d’activitats i entorn del club.

Vam aprofitar l’ocasió per exposar el primer cotxe elèctric compartit que tindrem a Terrassa, adquirit recentment per l’Eina Cooperativa i que posarà a disposició de socis i sòcies de Som Mobilitat quan no el facin servir. En un any i poc de treball, el nostre grup acompanyat de persones que ens miren, escolten i entenen, estem aconseguint promocionar el projecte de mobilitat elèctrica compartida. És el primer cotxe, de moment un, però creiem que vindran més, perquè el nostre èxit és mesura en la voluntat compartida d’entendre un model de mobilitat que prioritza un ús racional del vehicle, al servei de les persones i el medi ambient.

Moltes gràcies Javi, Miquel, Pau, Pilar, Ricard, Ricardo, Rosa, Sebas, Sergi,….

Compartir